Manual de utilizare

Cuprins

1. Introducere

2. Pagina de destinație

3. Pasager

3.1 Cont utilizator

                3.1.1 Creați Cont

      3.1.2 Resetare Parolă

                3.1.3 Autentificare

                3.1.4 Ștergere Cont

          3.2 Meniu de navigare

          3.3 Formularul de localizare a pasagerilor

               3.3.1 Tipul de Transport

                    3.3.1.1 Pe cale terestră (Autocar/ Tren /Autoturism – Alt vehicul)

                         3.3.1.1.1 Autocar

                         3.3.1.1.2 Tren

                         3.3.1.1.3 Autoturism / alt vehicul

                   3.3.1.2 Aeronavă

                         3.3.1.2.1 Zbor Direct

                         3.3.1.2.2 Zbor cu escală

                   3.3.1.3 Vas de croazieră / Ambarcațiune de agrement

                   3.3.1.4 Feribot

              3.3.2 Informații Personale

              3.3.3 Adresa Permanentă

              3.3.4 Adresă (e) Temporară în țara de vizită

              3.3.5 Însoțitori de călătorie – Familie

              3.3.6 Însoțitori de călătorie în afara Familiei / Altă gospodărie

              3.3.7 Informații de contact de urgență

              3.3.8 Previzualizare a Formularului de Localizare a Pasagerilor (PLF)

              3.3.9 Trimitere PLF

         3.4 Editarea detaliilor Formularului de Localizare a Pasagerilor (PLF)

         3.5 Ștergere PLF

4. Întrebări Frecvente (FAQ)

5. Anex: “Înregistrare – Verificare Cont – Autentificare – Resetare”

CONTRACT DE SERVICII: HADEA/2021/NP/0004 –
INSTRUMENT DE E-TRAVEL – PORTALURI SĂNĂTOASE

 

Formularul digital al Uniunii Europene de localizare a pasagerilor (EUdPLF)

MANUAL DE UTILIZARE PENTRU PASAGERI

– Instrucțiuni privind modul de completare a formularului de localizare a pasagerilor (PLF) în aplicația EUdPLF

– Întrebări frecvente

https://app.euplf.eu/

 

 

„Acest document a fost elaborat în cadrul programului „UE pentru sănătate” în cadrul unui contract de servicii cu Agenția Executivă Europeană pentru Sănătate și Digital (HaDEA), acționând în temeiul mandatului Comisiei Europene. Conținutul prezentului document reprezintă punctul de vedere al contractantului și este responsabilitatea sa exclusivă; nu se poate considera în niciun caz că aceasta reflectă punctele de vedere ale Comisiei Europene și/sau ale HaDEA sau ale oricărui alt organism al Uniunii Europene. Comisia Europeană și/sau HaDEA nu garantează exactitatea datelor incluse în prezentul document și nici nu își asumă responsabilitatea pentru orice utilizare a acestora de către terți”.

Notă

Acest document a fost elaborat în colaborare cu Cytech Ltd. (http://www.cytech.gr), societatea subcontractantă pentru dezvoltarea aplicației EUdPLF.

 

1. Introducere

Formularele de localizare a pasagerilor (PLF) sunt utilizate de autoritățile din domeniul sănătății publice pentru a facilita depistarea contacților în cazul în care călătorii sunt expuși la o boală infecțioasă în timpul călătoriei lor cu avionul sau aeronava, cu vaporul, cu trenul, cu autocarul sau cu automobilul. Informațiile pe care călătorii le furnizează în PLF pot fi utilizate de autoritățile din domeniul sănătății publice din țările de destinație pentru a contacta rapid călătorii, cu scopul de a proteja sănătatea călătorilor și contactele acestora, precum și de a preveni răspândirea în continuare a bolilor.

Țările care necesită finalizarea PLF utilizează în prezent formulare de localizare a pasagerilor pe suport de hârtie sau au dezvoltat sisteme online naționale. Având în vedere pandemia de COVID-19, a fost elaborată o aplicație web pentru formularul UE digital de localizare a pasagerilor (EUdPLF) pentru a facilita utilizarea PLF în timpul amenințărilor transfrontaliere la adresa sănătății. Acest format digital permite colectarea și schimbul de date mai ușor și mai rapid între părțile interesate, ceea ce face ca depistarea contacților să devină mai eficace și mai eficientă.

Toți pasagerii care călătoresc din întreaga lume către UE prin orice mod de transport (aerian, terestru, croaziere și nave) pot fi informați prin intermediul site-ului https://www.euplf.eu care oferă informații utile pasagerilor. Site-ul conține o serie de întrebări frecvente care se referă la formularul de localizare a pasagerilor. De asemenea, oferă acces la aplicația EUdPLF https://app.euplf.eu/ precum și la PLF-urile naționale (formularele de introducere a datelor din fiecare stat membru al Uniunii Europene).  În plus, utilizatorii pot fi informați prin intermediul unor linkuri utile privind organizațiile implicate și datele de contact. În cele din urmă, ei au acces la politica de confidențialitate.

Toate normele menționate sunt generale și fiecare țară poate aplica modificări asupra acestora.

2. Pagina de destinație

Pe pagina de acasă a aplicației https://app.euplf.eu/, utilizatorul poate citi câteva informații utile cu privire la aplicație, așa cum se arată în următoarele imagini.  Aplicația este disponibilă în mai multe limbi europene. Se adaugă în permanență mai multe limbi.

3. Pasager

Unul dintre tipurile de utilizatori ai aplicației EUdPLF este pasagerul. Pasagerii au dreptul

 • de a crea formularul (formularele) de localizare a pasagerilor;
 • editare/actualizare și
 • de a vizualiza/imprima/descărca formularul (formele) creat(e) de utilizator.
 • salvare temporară. Există posibilitatea de a salva temporar fiecare pagină de plf. Plf nu este încă prezentat și nu poate fi considerat valabil. Puteți să îl editați și să faceți clic pe butonul de trimitere din etapa finală pentru a fi considerat valabil și trimis. Dacă această pictogramă este afișată plf nu a fost trimis.

3.1 Cont de utilizator

Accesul la aplicație se acordă prin utilizarea unui cont. Din acest motiv, oricine dorește să completeze un formular digital de localizare a pasagerilor ar trebui să creeze un cont unic (e-mail/parolă). Contul de utilizator de pasageri este șters automat după 150 de zile de la inactivarea ultimei conectări (perioadă inactivă). Pașii pe care utilizatorii ar trebui să-i urmeze pentru a crea și contul sunt afișate în următoarele secțiuni.

3.1.1 Crearea unui cont

Acest proces este necesar pentru ca utilizatorul să își poată crea propriul formular digital de localizare a pasagerilor. Procesul poate fi finalizat cu ușurință vizitând pagina de conectare și apoi apăsând pe „Înregistrare”. Procesul de creare a unui nou cont de utilizator (înregistrare și activare) ar trebui realizat o singură dată (cu excepția perioadei inactive menționate la punctul 3.1.1). Dacă pasagerii doresc să editeze sau să creeze un nou PLF, aceștia își pot utiliza acreditările (e-mail și parolă) pentru a intra din nou în aplicația EUdPLF. După cum se arată în următoarele imagini, informațiile pe care utilizatorul trebuie să le completeze pentru a-și crea contul sunt:

 • Email: Utilizatorul ar trebui să completeze un cont de e-mail personal și unic. Acest e-mail nu poate fi utilizat pentru un alt cont de utilizator de pe platformă.
 • Parolă: Utilizatorul trebuie să completeze o parolă care trebuie să conțină cel puțin 6 caractere.
 • Confirmare parolă: Utilizatorul trebuie să completeze din nou parola, pentru confirmare.

De îndată ce utilizatorul completează informațiile și apasă butonul „Înregistrare”, un link de activare a contului este imediat trimis prin e-mail/trimis la adresa de e-mail furnizată de utilizator (a se vedea imaginea de mai jos). Utilizatorul ar trebui să verifice întotdeauna folderul SPAM, de asemenea. De îndată ce utilizatorul apasă link-ul contul este activat și apoi puteți utiliza acreditările (e-mail și parolă) pentru a vă conecta.

Ca parte a proceselor de înregistrare și de resetare a parolei, platforma vă va trimite un link special în adresa dvs. de e-mail. Trebuie să faceți clic pe acel link în termen de 1 oră în caz contrar acesta va expira și veți vedea mesajul de eroare „Adresa URL-ul a expirat.” precum și instrucțiuni cu privire la modul de a primi un nou e-mail cu un nou link.

3.1.2 Resetarea parolei

În cazul în care utilizatorul și-a pierdut/uitat parola, acesta poate utiliza procesul de recuperare a parolei. Utilizatorul trebuie să apese butonul „Resetare parolă” de pe pagina de conectare. După apăsarea butonului, utilizatorul este condus la o pagină nouă, așa cum se arată în imaginea de mai jos. Utilizatorii ar trebui să completeze adresa de e-mail utilizată pentru a crea contul.

Dacă această adresă de e-mail aparține unui cont existent, activ, atunci utilizatorul va primi o notificare prin e-mail pentru a-și reseta parola, așa cum se arată în imaginea de mai jos.

Ca parte a proceselor de înregistrare și de resetare a parolei, platforma vă va trimite un link special în adresa dvs. de e-mail. Trebuie să faceți clic pe acel link în termen de 1 oră în caz contrar acesta va expira și veți vedea mesajul de eroare „Adresa URL a expirat.” precum și instrucțiuni cu privire la modul de a primi un nou e-mail cu un nou link.

3.1.3 Autentificare

Procesul de conectare este simplu. Utilizatorul trebuie doar să completeze e-mailul și parola asociate cu contul de pe platformă și apoi apăsați „Autentificare”.

3.1.4 Ștergerea contului

Pasagerul poate șterge propriul cont de utilizator. Este un set comun generic care a fost activat pentru toate țările de pe platforma live. În partea din dreapta sus a tuturor paginilor, utilizatorul poate găsi un buton de meniu de navigare. Apăsând acest buton va afișa un meniu și selectați „Profil” și „Gestionare Cont – Ștergere Cont”. Ștergerea contului de utilizator de pasageri nu afectează DPLF-urile care rămân și acestea vor fi șterse automat în conformitate cu perioada de păstrare stabilită de fiecare stat membru. Un pasager care a șters propriul cont poate crea unul nou cu același e-mail.

3.2 Meniu de navigare

În partea din dreapta sus a tuturor paginilor, utilizatorul poate găsi un buton de meniu de navigare. Apăsarea acestui buton va afișa un meniu cu următoarele opțiuni:

 • Acasă: Asta duce la pagina principală.
 • PLF-urile mele: Acest lucru conduce la panoul de control al serviciilor cu formularele digitale de localizare a pasagerilor disponibile ale utilizatorului. Durata stocării și vizibilității PLF (urilor) este legată de perioada de păstrare stabilită de țara de destinație finală, care este indicată în fiecare PLF depus
 • Noul PLF: Utilizatorul poate crea un nou PLF digital
 • Profil: Pasagerul poate șterge propriul cont de utilizator.
 • Deconectare: Acesta permite utilizatorului să se deconecteze din aplicație.

3.3 Formular de localizare a pasagerilor

Odată autentificat, utilizatorul este redirecționat  către pagina de selectare a destinației de unde selectează destinația finală țara  pe care urmează să o viziteze pentru completarea PLF. Pe același PLF, pasagerul poate completa informațiile privind tranzitul, dar pentru același mod de transport.

În cazul în care utilizatorul călătorește cu avionul, iar călătoria implică un zbor direct, doar țara de destinație finală (deoarece acest stat membru utilizează EUdPLF ca țară de destinație și apare în lista de meniuri) ar trebui să fie selectată în secțiunea de filă inițială a destinației (lista de redare). Zborurile de legătură, între decolare și destinația finală, ar trebui să fie completate pe butonul „Zbor cu escală” (de jos). Aceeași regulă se aplică celorlalte moduri de transport, de exemplu la sol, maritim.

3.3.1 Tipul transportului

În această etapă, pasagerului i se cere să aleagă tipul de transport care va fi utilizat în timpul călătoriei. Mai precis, după cum se arată în imaginea de mai jos, opțiunile  sunt următoarele:

 • Cale terestră (Autocar/Tren/Autoturism/Alt vehicul)
 • Aeronavă
 • Navă de croazieră/ambarcațiune cu complezență
 • Navă de feribot

În funcție de ceea ce alege utilizatorul în această etapă, vor fi afișate forma și conținutul adecvat. Diferitele Formulare de localizare a pasagerilor, în funcție de selecție, sunt, de asemenea, prezentate în următoarele etape – secțiuni.

În acest moment, este important să menționăm că pentru orice tip de transport, primul pas pe care utilizatorul trebuie să îl facă este să citească și să accepte o Notificare privind confidențialitatea care conține câteva reguli de bază privind completarea formularului și furnizarea datelor cu caracter personal pentru prelucrare, după cum se arată în exemplul din imaginea de mai jos.

3.3.1.1 Cale terestră (Autocar/tren/autoturism)

În acest caz, utilizatorul a ales să călătorească cu mijloace de transport terestre, cum ar fi autoturismul/alt vehicul, trenul sau autocarul pentru a intra în țară. În această etapă, utilizatorul este rugat să aleagă care dintre aceste trei mijloace de transport la sol va fi utilizat. În plus, în acest moment i se solicită să aleagă dacă călătorește în calitate de membru al unui grup sau cu familia sa (comună în toate modurile de transport), dacă se aplică în conformitate cu normele fiecărui stat membru.

3.3.1.1.1 Autocar

În acest caz, utilizatorul a ales să călătorească cu autocarul. Înainte de a începe să completeze formularul, pasagerul este rugat să aleagă dacă călătorește ca membru al unui grup sau cu familia sa (casetă de selectare). Câmpurile care trebuie completate sunt afișate în imaginile de mai jos.

Datele pe care utilizatorul trebuie să le completeze sunt următoarele:

 • Companie de autocare: Utilizatorul completează numele companiei cu care a ales să călătorească.
 • Autocar/număr de înmatriculare: Utilizatorul completează numărul autocarului sau al plăcuței.
 • Țările Vizitate anterior (Opțional): Dacă în cele 14 zile anterioare sosirii dumneavoastră ați stat într-o altă țară (nu tranzitul) decât adresa dvs.
  permanentă, declarați mai jos tarile/orasele in care ați stat.
 • Țara de îmbarcare/Locul: Utilizatorul selectează țara/locul în care se îmbarcă și activează unele dintre următoarele câmpuri.
 • Stația de îmbarcare/Oraș: Utilizatorul selectează stația de îmbarcare din țara/locul/locul/orașul selectat.
 • Data și ora plecării: Câmpul se referă la data și ora plecării sale. Atunci când utilizatorul apasă acest câmp, calendarul pop-up este afișat automat, unde i se cere să aleagă ziua și ora plecării călătoriei sale.
 • Numărului locului: Utilizatorul este rugat să completeze numărul scaunului.
 • Tipul locului: Utilizatorul este rugat să selecteze tipul de loc dintr-un set de opțiuni, cum ar fi Business (prima clasă), Loc alocat și Economy (clasa a doua).
 • Punctul de intrare (PoE) din țara de destinație: Utilizatorului i se solicită să selecteze punctul de intrare (de exemplu, stația de frontieră) al călătoriei sale. În cazul în care utilizatorul nu poate găsi numele punctului de intrare (de exemplu, stația de frontieră) din care va intra în țara de destinație, acesta trebuie să selecteze opțiunea „Altul” și să adauge numele punctului de intrare în câmpul următor.
 • Data și ora sosirii: Câmpul se referă la data și ora sosirii sale la PoE. Atunci când utilizatorul apasă acest câmp, calendarul este afișat automat, unde utilizatorul este rugat să aleagă ziua și ora sosirii călătoriei sale.

În plus, în cazul în care călătoria lor include opriri intermediare   (după plecare și înainte de destinația finală, în concordanță cu datele completate mai sus), pasagerii ar trebui să le includă în formular. Această regulă se aplică tuturor modurilor de transport. În acest caz, utilizatorul ar trebui să completeze încă două câmpuri și acestea sunt:

 • Țara: Utilizatorul alege țara opririi intermediare
 • Stație intermediară: Utilizatorul alege stația intermediară a călătoriei

Data și ora plecării: Câmpul se referă la data și ora plecării sale. Atunci când utilizatorul apasă acest câmp, calendarul pop-up este afișat automat, unde i se cere să aleagă ziua și ora plecării călătoriei sale.

3.3.1.1.2 Tren

În acest caz, utilizatorul a ales să călătorească cu trenul. Înainte de a începe să completeze formularul, pasagerul este rugat să aleagă dacă călătorește în calitate de membru al unui grup sau cu familia sa, dacă se aplică în conformitate cu normele fiecărui stat membru. Câmpurile care trebuie completate sunt afișate în imaginile de mai jos.

Datele pe care utilizatorul trebuie să le completeze sunt următoarele:

 • Transportator feroviar: Utilizatorul completează numele transportatorului feroviar cu care călătorește.
 • Numărul trenului: Utilizatorul completează numărul trenului.
 • Numărul transportului: Utilizatorul completează numărul transportului.
 • Țările Vizitate anterior (Opțional): Dacă în cele 14 zile anterioare sosirii dumneavoastră ați stat într-o altă țară (nu tranzitul) decât adresa dvs.
  permanentă, declarați mai jos tarile/orasele in care ați stat.
 • Țara de îmbarcare/Locul: Utilizatorul selectează țara/locul în care se îmbarcă și activează unele dintre următoarele câmpuri.
 • Stația de îmbarcare/Oraș: Utilizatorul selectează stația de îmbarcare din țara/locul de îmbarcare selectat.
 • Data și ora plecării: Câmpul se referă la data și ora plecării sale. Atunci când utilizatorul apasă acest câmp, calendarul este afișat automat, unde i se cere să aleagă ziua și ora plecării călătoriei sale.
 • Numărul scaunului și numărul vagonului: Utilizatorul completează numărul scaunului și al vagonului.
 • Tipul locului: Utilizatorului i se cere să selecteze tipul de scaun dintr-un set de opțiuni, cum ar fi Business (Prima clasă), Cabină (Vagon de dormit) și Economie (clasa a doua).
 • Punctul de intrare (PoE) din țara de destinație: Utilizatorul este invitat să selecteze punctul de intrare (de exemplu, stația de frontieră) al călătoriei. În cazul în care utilizatorul nu poate găsi numele punctului de intrare (de exemplu, stația de frontieră) din care va intra în țara de destinație, acesta trebuie să selecteze opțiunea „Altul” și să adauge numele punctului de intrare în câmpul următor.
 • Data și ora sosirii: Câmpul se referă la data și ora sosirii sale la PoE. Atunci când utilizatorul apasă acest câmp, calendarul este afișat automat, unde i se cere să aleagă ziua și ora sosirii călătoriei sale.

În plus, în cazul în care călătoria lor include opriri intermediare, pasagerii ar trebui să le includă în formular. În acest caz, utilizatorul ar trebui să completeze încă două câmpuri și acestea sunt:

 • Țara: Utilizatorul alege țara opririi intermediare
 • Stație intermediară: Utilizatorul alege stația intermediară a călătoriei

3.3.1.1.3 Autoturism / alt vehicul

În acest caz, utilizatorul a ales să călătorească cu autoturism/alt vehicul. Câmpurile care trebuie completate sunt afișate în imaginile de mai jos.

Utilizatorul este invitat inițial să indice dacă călătorește ca membru al unui grup sau al unui membru al familiei. Informațiile pe care utilizatorul trebuie să le completeze sunt următoarele:

 • Număr de înmatriculare auto/altă placă de vehicul: Utilizatorul trebuie să completeze numărul de înmatriculare al autoturismului/altului vehicul cu care călătorește.
 • Țara de plecare/Locul: Utilizatorul alege formularul de țară pe care începe călătoria cu autoturism.
 • Data și ora plecării: Câmpul se referă la data și ora plecării sale. Atunci când utilizatorul apasă acest câmp, calendarul este afișat automat, unde i se cere să aleagă ziua și ora plecării călătoriei sale.
 • Țările Vizitate anterior (Opțional): Dacă în cele 14 zile anterioare sosirii dumneavoastră ați stat într-o altă țară (nu tranzitul) decât adresa dvs.
  permanentă, declarați mai jos tarile/orasele in care ați stat.
 • Punctul de intrare (PoE) din țara de destinație: Utilizatorul este invitat să selecteze punctul de intrare (stația de frontieră) al călătoriei. În cazul în care utilizatorul nu poate găsi numele punctului de intrare (de exemplu, stația de frontieră) din care va intra în țara de destinație, acesta trebuie să selecteze opțiunea „Altul” și să adauge numele punctului de intrare în câmpul următor.
 • Data și ora sosirii în țară: Câmpul se referă la data și ora sosirii la PoE. Atunci când utilizatorul apasă acest câmp, calendarul este afișat automat, unde i se cere să aleagă ziua și ora sosirii călătoriei sale.

În plus, în cazul în care călătoria lor include opriri intermediare, pasagerii ar trebui să le includă în formular. În acest caz, utilizatorul ar trebui să completeze încă două câmpuri și acestea sunt:

 • Țara: Utilizatorul alege țara opririi intermediare
 • Stație intermediară: Utilizatorul alege stația intermediară a călătoriei
 • Data plecării: Câmpul se referă la data și ora plecării sale. Atunci când utilizatorul apasă acest câmp, calendarul pop-up este afișat automat, unde i se cere să aleagă ziua și ora plecării călătoriei sale.

3.3.1.2 Aeronave

În acest caz, utilizatorul a ales să călătorească cu avionul. Utilizatorul poate alege zborul direct sau zborul cu escală. În cazul unui zbor intermediar, utilizatorul trebuie să selecteze opțiunea Zbor cu escală.

Înainte de a începe să completeze formularul, pasagerul este rugat să aleagă dacă călătorește în calitate de membru al unui grup sau cu familia sa, dacă se aplică în conformitate cu normele fiecărui stat membru. Câmpurile care trebuie completate sunt afișate în imaginile de mai jos.

3.3.1.2.1 Zbor direct

Informațiile pe care utilizatorul trebuie să le completeze sunt următoarele:

 • Numele companiei aeriene: Utilizatorul trebuie să completeze numele companiei aeriene cu care călătorește.
 • Numărul zborului: Acest câmp se referă la numărul zborului. Utilizatorul trebuie să introducă între 1-10 caractere și/și numere.
 • Numărului locului: Utilizatorul trebuie să completeze numărul scaunului.
 • Țările Vizitate anterior (Opțional):Dacă în cele 14 zile anterioare sosirii dumneavoastră ați stat într-o altă țară (nu tranzitul) decât adresa dvs.
  permanentă, declarați mai jos tarile/orasele in care ați stat.
 • Vă rugăm să verificați dacă zborul dvs. este privat (casetă de selectare). În cazul în care este vorba despre un zbor privat, utilizatorul nu trebuie să completeze câmpul anterior, dar apare un nou câmp cu numărul zborului privat.

 • Țara de îmbarcare/Locul: Utilizatorul completează țara din care se îmbarcă.
 • Data și ora plecării: Câmpul se referă la data și ora plecării sale. Atunci când utilizatorul apasă acest câmp, calendarul este afișat automat, unde i se cere să aleagă ziua și ora plecării călătoriei sale.
 • Aeroportul de îmbarcare: Utilizatorul selectează aeroportul de îmbarcare din țara pe care a declarat-o anterior.
 • Data și ora sosirii: Câmpul se referă la data și ora sosirii sale la destinație (aeroport). Atunci când utilizatorul apasă acest câmp, calendarul este afișat automat, unde i se cere să aleagă ziua și ora sosirii călătoriei sale.
 • Destinația finală (aeroport): Utilizatorul selectează aeroportul de destinație finală formează un set de opțiuni predefinite în funcție de țara de destinație.
3.3.1.2.2 Zbor cu escală

În cazul în care există un zbor intermediar, utilizatorul trebuie să selecteze această opțiune Zbor cu escală. În acest caz, apare un formular nou, așa cum se arată în imaginea de mai jos.

Informațiile pe care utilizatorul trebuie să le completeze sunt următoarele:

 • Numele companiei aeriene: Utilizatorul trebuie să completeze numele companiei aeriene cu care călătorește.
 • Numărul zborului: Acest câmp se referă la numărul zborului. Utilizatorul trebuie să introducă între 1-10 caractere și/și numere.
 • Numărului locului: Utilizatorul trebuie să completeze numărul scaunului.
 • Țările Vizitate anterior (Opțional): Dacă în cele 14 zile anterioare sosirii dumneavoastră ați stat într-o altă țară (nu tranzitul) decât adresa dvs.
  permanentă, declarați mai jos tarile/orasele in care ați stat.
 • Vă rugăm să verificați dacă zborul dvs. este privat (casetă de selectare). În cazul în care este vorba despre un zbor privat, utilizatorul nu trebuie să completeze câmpul anterior, dar apare un nou câmp cu numărul zborului privat.

 • Țara de îmbarcare/Locul: Utilizatorul completează țara din care se îmbarcă.
 • Data și ora plecării: Câmpul se referă la data și ora plecării sale. Atunci când utilizatorul apasă acest câmp, calendarul este afișat automat, unde i se cere să aleagă ziua și ora plecării călătoriei sale.
 • Aeroportul de îmbarcare: Utilizatorul selectează aeroportul de îmbarcare din țara pe care a declarat-o anterior.
 • Țara de destinație/tranzit: Câmpul se referă la țara de destinație a opririi sale intermediare (zborul/leg 1 a călătoriei dumneavoastră).
 • Aeroportul de Destinație: Utilizatorul selectează aeroportul de destinație din toate aeroporturile din țara de destinație a opririi sale intermediare (zborul/leg 1 din călătoria dumneavoastră).
 • Data și ora sosirii: Câmpul se referă la data și ora sosirii sale. Atunci când utilizatorul apasă acest câmp, calendarul este afișat automat, unde i se cere să aleagă ziua și ora sosirii călătoriei sale intermediare (zborul/leg1 al călătoriei dumneavoastră).
 • Adăugați Zbor/Leg: În cazul în care există un zbor intermediar, utilizatorul trebuie să selecteze această opțiune. În acest caz, apare un formular nou, așa cum se arată în imaginea de mai jos. Legătura de zbor este între decolare (destinația zborului de legătură – Leg 1 a călătoriei) și sosire (destinația zborului de legătură – Leg 2 a călătoriei dumneavoastră). Câmpul Data aterizării (înainte de butonul de zbor de legătură) ar trebui să fie data aterizării zborului de legătură (zborul/leg 2 a călătoriei dumneavoastră).

Informațiile pe care pasagerul trebuie să le completeze în ceea ce privește zborul intermediar/legătura călătoriei 2 sunt următoarele:

 • Vă rugăm să verificați dacă acesta este ultimul zbor/legătură a călătoriei dvs.

 • Numele companiei aeriene: Utilizatorul trebuie să completeze numele companiei aeriene cu care călătorește.
 • Numărul zborului: Acest câmp se referă la numărul zborului. Utilizatorul trebuie să introducă între 1-10 caractere și/și numere.
 • Numărului locului: Utilizatorul trebuie să completeze numărul scaunului.
 • Vă rugăm să verificați dacă zborul dvs. este privat (casetă de selectare). În cazul în care este vorba despre un zbor privat, utilizatorul nu trebuie să completeze câmpul anterior, dar apare un nou câmp cu numărul zborului privat.

 • Țara de îmbarcare/Locul: Utilizatorul completează țara din care se îmbarcă.
 • Data și ora plecării: Câmpul se referă la data și ora plecării sale (Zborul/Leg 2 al călătoriei dumneavoastră). Atunci când utilizatorul apasă acest câmp, calendarul este afișat automat, unde i se cere să aleagă ziua și ora plecării călătoriei sale.
 • Aeroportul de îmbarcare: Utilizatorul selectează aeroportul de îmbarcare din țara pe care a declarat-o anterior.
 • Țara de destinație/tranzit: Câmpul se referă la țara de destinație finală (dacă acesta este zborul final) sau la țara de tranzit (dacă este vorba de un segment de zbor suplimentar) (zborul/leg 2 din călătoria dumneavoastră).
 • Aeroportul de Destinație: Utilizatorul selectează aeroportul de destinație din toate aeroporturile țării de destinație (zborul/Leg 2 din călătoria dumneavoastră).
 • Data și ora sosirii: Câmpul se referă la data și ora sosirii sale. Atunci când utilizatorul apasă acest câmp, calendarul este afișat automat, unde i se cere să aleagă ziua și ora sosirii călătoriei sale intermediare (zborul/leg-ul 2 al călătoriei dumneavoastră).

3.3.1.3 Navă de croazieră / Ambarcațiune de agrement

În acest caz, utilizatorul a ales să călătorească cu o navă de croazieră/ambarcațiune de agrement. Înainte de a începe să completeze formularul, pasagerul este rugat să aleagă dacă călătorește în calitate de membru al unui grup sau cu familia sa, dacă se aplică în conformitate cu normele fiecărui stat membru. Utilizatorul este rugat să aleagă dacă călătorește ca membru al personalului navei de croazieră. Câmpurile formularului sunt prezentate în imaginile care urmează.

În orice caz, informațiile care trebuie completate sunt următoarele:

 • Compania de transport maritim/ambarcațiune de agrement: Utilizatorul completează numele companiei de transport maritim/ambarcațiune de agrement cu care călătorește.
 • Numele navei: Utilizatorul completează numele navei de croazieră/ambarcațiunii de agrement.
 • OMI/nr. de înregistrare: Cod unic pentru fiecare navă.
 • Țările Vizitate anterior (Opțional): Dacă în cele 14 zile anterioare sosirii dumneavoastră ați stat într-o altă țară (nu tranzitul) decât adresa dvs.
  permanentă, declarați mai jos tarile/orasele in care ați stat.
 • Țara/Locul de îmbarcare: Utilizatorul selectează țara din care se îmbarcă.
 • Portul de îmbarcare: Utilizatorul selectează portul din care se îmbarcă în funcție de țara de îmbarcare pe care a declarat-o mai sus.
 • Data și ora îmbarcării: Câmpul se referă la data și ora îmbarcării sale. Atunci când utilizatorul apasă acest câmp, calendarul este afișat automat, unde i se cere să aleagă ziua și ora plecării călătoriei sale.
 • Numărul cabinei: Utilizatorul trebuie să completeze numărul cabinei sale.
 • Sfârșitul croazierei Data debarcării: Dosarul se referă la data la care se încheie croaziera și la debarcarea pasagerilor. Atunci când utilizatorul apasă acest câmp, calendarul este afișat automat, unde i se cere să aleagă ziua încheierii croazierei.
 • ​Sfârșitul croazierei Portul de debarcare: Utilizatorul trebuie să selecteze portul în care debarcă, în funcție de țara de destinație pe care a selectat-o într-o etapă anterioară.

În plus, în cazul în care călătoria lor include opriri intermediare, pasagerii ar trebui să le includă în formular. În acest caz, utilizatorul ar trebui să completeze încă două câmpuri și acestea sunt:

 • Țara: Câmpul se referă la țara de destinație a opririi sale intermediare.
 • Portul intermediar: Utilizatorul selectează portul stației sale intermediare în funcție de țara pe care a ales-o mai sus.
 • Data și ora sosirii: Câmpul se referă la data și ora sosirii sale. Atunci când utilizatorul apasă acest câmp, calendarul este afișat automat, unde i se cere să aleagă ziua și ora sosirii călătoriei sale intermediare.
 • Data și ora plecării: Câmpul se referă la data și ora plecării sale. Atunci când utilizatorul apasă acest câmp, calendarul pop-up este afișat automat, unde i se cere să aleagă ziua și ora plecării călătoriei sale.

3.3.1.4 Navă de feribot

În acest caz, utilizatorul a ales să călătorească cu feribotul. Înainte de a începe să completeze formularul, pasagerul este rugat să aleagă dacă călătorește în calitate de membru al unui grup sau cu familia sa, dacă se aplică în conformitate cu normele fiecărui stat membru. Câmpurile formularului sunt prezentate în imaginile care urmează.

Informațiile pe care utilizatorul ar trebui să le furnizeze sunt următoarele:

 • Compania de transport maritim/ambarcațiune de agrement: Utilizatorul trebuie să completeze numele companiei de transport maritim/de agrement cu care călătorește.
 • Numele navei: Utilizatorul trebuie să completeze numele navei cu care călătorește.
 • Țările Vizitate anterior (Opțional): Dacă în cele 14 zile anterioare sosirii dumneavoastră ați stat într-o altă țară (nu tranzitul) decât adresa dvs.
  permanentă, declarați mai jos tarile/orasele in care ați stat.
 • Țara/Locul de îmbarcare: Utilizatorul selectează țara/locul din care se îmbarcă.
 • Portul de îmbarcare: Utilizatorul selectează portul din care se îmbarcă în funcție de țara de îmbarcare pe care a declarat-o mai sus. Câmpul este opțional.
 • Data și ora îmbarcării: Câmpul se referă la data și ora îmbarcării sale. Atunci când utilizatorul apasă acest câmp, calendarul este afișat automat, unde i se cere să aleagă ziua și ora plecării călătoriei sale.
 • Numărul cabinei/locului: Utilizatorul trebuie să completeze numărul cabinei sale sau numărul scaunului său.
 • Tipul locului: Utilizatorul alege dintr-un set de opțiuni tipul locului. Opțiunile sunt Economy (Deck), Loc alocat, Business și Cabină.
 • Data debarcării: Câmpul se referă la data la care pasagerul debarcă. Atunci când utilizatorul apasă acest câmp, calendarul este afișat automat, unde i se cere să aleagă ziua debarcării.
 • Portul de debarcare: Utilizatorul trebuie să selecteze portul din care debarcă în funcție de țara de destinație pe care a selectat-o într-o etapă anterioară.

 

3.3.2 Informații cu caracter personal

În această etapă, utilizatorul trebuie să completeze datele sale personale. Mai exact, după cum se arată în imaginile care urmează, datele sunt următoarele:

 • Numele de familie: Utilizatorul trebuie să completeze numele de familie.
 • Prenumele: Utilizatorul trebuie să-și completeze prenumele.
 • Sex: Utilizatorul ar trebui să selecteze sexul dintr-un set de opțiuni predefinite.
 • Data nașterii: Utilizatorul trebuie să completeze data nașterii
 • Tipul documentului de identitate: Este tipul de document de identitate de călătorie pe care utilizatorul îl va declara. În fiecare caz va apărea un câmp nou pe care utilizatorul va trebui să îl completeze.
 1. Carte de identitate
 2. Pașaport

 • Numărul de telefon principal: Utilizatorul trebuie să completeze numărul său de telefon principal. Utilizatorul trebuie să introducă un semn plus (+) urmat de codul său de țară și de numărul său de telefon, de exemplu + 306989123456.
 • Alt număr de telefon: Este vorba despre un al doilea număr de telefon al pasagerului.
 • Adresa de e-mail: Acest câmp este completat automat de sistem și este asociat cu utilizatorul conectat.

3.3.3 Adresa permanentă

În această etapă, utilizatorul trebuie să completeze detaliile privind reședința sa permanentă. Mai exact, după cum se arată în imaginile care urmează, datele sunt următoarele:

 • Țara: Utilizatorul trebuie să selecteze țara de reședință dintr-o listă derulantă.
 • Statul/Provincia: Utilizatorul trebuie să selecteze statul de reședință dintr-o listă derulantă în funcție de țara de reședință.
 • Oraș: Utilizatorul trebuie să declare orașul în care își are reședința.
 • Cod poștal: Utilizatorul trebuie să declare codul poștal al reședinței sale.
 • Strada: Utilizatorul trebuie să completeze numele străzii în care își are reședința.
 • Numărul străzii/numărul casei: Utilizatorul trebuie să declare numărul străzii/casei de reședință.
 • Numărul apartamentului: Utilizatorul trebuie să completeze numărul de apartament al reședinței sale.
 • Vă rugăm să verificați dacă adresa dumneavoastră temporară este aceeași cu adresa dumneavoastră permanentă (Opțional): -Dacă „Da”, următoarea filă „Adresă temporară” este vizibilă și trebuie să fie completată manual -Dacă „Nu”, următoarea filă „Adresă temporară” este precompletată cu aceleași informații ca în „Adresa permanentă”.

 

3.3.4 Adresa (adresele) temporară(e)în țara de vizită

În această etapă, utilizatorului i se solicită să completeze detaliile privind reședința sa temporară, una sau mai multe, în timpul călătoriei sale în țara de destinație Mai precis, dacă în următoarele 14 zile utilizatorul nu va sta la adresa permanentă declarată în etapa anterioară, acesta trebuie să completeze locurile în care vor sta în țara de destinație. (Dacă utilizatorul este un vizitator, el/ea ar trebui să scrie doar primul loc unde va sta). Informațiile pe care trebuie să le completeze sunt prezentate în imaginile care urmează și sunt următoarele:

 • Tipul adresei: Utilizatorul selectează tipul de adresă care poate fi: Casă, hotel, navă de croazieră, altul.
 • Țara: Utilizatorul trebuie să selecteze țara de reședință temporară.
 • Statul/Provincia: Utilizatorul trebuie să selecteze statul de reședință dintr-o listă prestabilită în funcție de țara de reședință.
 • Oraș: Utilizatorul trebuie să declare orașul în care își are reședința.
 • Strada: Utilizatorul trebuie să completeze numele străzii în care își are reședința.
 • Numărul străzii/numărul casei: Utilizatorul trebuie să declare numărul străzii/casei de reședință.
 • Cod poștal: Utilizatorul trebuie să declare codul poștal al reședinței sale.
 • Numărul apartamentului: Utilizatorul trebuie să completeze numărul de apartament al reședinței sale.

În cazul în care, în timpul șederii sale în mai multe locații, el/ea trebuie să apese butonul „ADAUGĂ ADRESĂ TEMPORARĂ” și să declare detaliile celei de-a doua opțiuni. Opțiunea de eliminare este, de asemenea, furnizată (buton).

3.3.5 Însoțitori de călătorie – Familie

Un alt pas general care ar putea varia și se bazează pe normele fiecărui stat membru este de a adăuga detaliile unui coleg călător din mediul familial. Prin urmare, dacă, după ce vă conectați la platformă și ați ales țara de destinație, observați o casetă de bifare „Vă rugăm să verificați dacă călătoriți ca membru al unui grup și/sau cu familia dvs.”, înseamnă că această țară specifică oferă opțiunea de a adăuga membri de familie sau membri ai grupului în PLF. În orice caz, fiecare pasager ar trebui să revizuiască PROTOCOALELE DE CĂLĂTORIE pentru fiecare țară de destinație, astfel cum sunt afișate pe pagina de destinație a EUdPLF . Pentru a adăuga un nou călător, care este membru de familie, utilizatorul apasă butonul „ADĂUGAȚI MEMBRU DE FAMILIE”, afișat în imaginea următoare.

Atunci când utilizatorul apasă butonul „ADĂUGAȚI MEMBRU DE FAMILIE”, se afișează imediat un formular cu următoarele informații. Această opțiune este disponibilă dacă utilizatorul a bifat caseta de selectare „Vă rugăm să verificați dacă călătoriți ca membru al unui grup și/sau cu familia dvs.” la fila „Informații de călătorie”. Pasagerii adulți trebuie să completeze plf-ul lor. Această secțiune trebuie completată cu:

 • Prenumele: Utilizatorul completează numele persoanei care călătorește împreună cu utilizatorul – pasagerul și este membru al familiei sale.
 • Numele de familie: Utilizatorul completează numele de familie al persoanei care călătorește cu utilizatorul – pasager și este membru al familiei sale.
 • Sexul dvs.: Utilizatorul selectează sexul persoanei care călătorește cu utilizatorul – pasagerul și este membru al familiei sale.
 • Numărului locului: Acesta nu este un câmp obligatoriu și se referă la numărul de locuri al persoanei care călătorește cu utilizatorul – (pasager) și este membru al familiei sale.
 • Vârstă: Utilizatorul completează vârsta persoanei care călătorește cu utilizatorul – pasagerul și este membru al familiei sale.

Făcând clic din nou pe butonul „ADĂUGAȚI MEMBRU DE FAMILIE”, utilizatorul poate adăuga cât mai mulți membri ai familiei, după cum este necesar. Cu toate acestea, în orice moment, orice persoană poate fi ștearsă apăsând butonul „ELIMINAȚI MEMBRU DE FAMILIE”

3.3.6 Însoțitor de călătorie în afara familiei/Altă gospodărie

Un alt pas care ar putea varia și se bazează pe normele fiecărui stat membru este de a adăuga detaliile unui coleg călător din același grup. Prin urmare, dacă, după ce vă conectați la platformă și ați ales țara de destinație, observați o casetă de bifare „Vă rugăm să verificați dacă călătoriți ca membru al unui grup și/sau cu familia dvs.”, înseamnă că această țară specifică oferă opțiunea de a adăuga membri de familie sau membri ai grupului în PLF. În orice caz, fiecare pasager ar trebui să revizuiască PROTOCOALELE DE CĂLĂTORIE pentru fiecare țară de destinație, astfel cum sunt afișate pe pagina de destinație a EUdPLF.  Această opțiune este disponibilă dacă utilizatorul a bifat caseta de selectare „Vă rugăm să verificați dacă călătoriți ca membru al unui grup și/sau cu familia dvs.” la fila „Informații de călătorie”. Pasagerii adulți trebuie să completeze plf-ul lor. Pentru a adăuga un nou însoțitor de călătorie, utilizatorul trebuie să apese butonul afișat în imaginea următoare „ADĂUGAȚI ÎNSOȚITOR DE CĂLĂTORIE ÎN AFARA FAMILIEI”

Atunci când utilizatorul apasă butonul „ADĂUGAȚI ÎNSOȚITOR DE CĂLĂTORIE ÎN AFARA FAMILIEI”, se afișează imediat un formular cu următoarele informații:

 • Prenumele: Utilizatorul completează numele persoanei care călătorește împreună cu utilizatorul – pasagerul și nu este membru al familiei sale.
 • Numele de familie: Utilizatorul completează numele de familie al persoanei care călătorește cu utilizatorul – pasager și nu este membru al familiei sale.
 • Sexul dvs.: Utilizatorul selectează genul persoanei care călătorește cu utilizatorul – pasagerul și nu este membru al familiei sale.
 • Grup (tur, echipă, afaceri, altele): Este un câmp opțional și indică relația pe care utilizatorul o are cu persoana menționată.
 • Numărului locului: Acesta este un câmp opțional și se referă la numărul de locuri al persoanei care călătorește cu utilizatorul – pasagerul și este membru al familiei sale.

Făcând clic din nou pe butonul „ADĂUGAȚI ÎNSOȚITOR DE CĂLĂTORIE ÎN AFARA FAMILIEI”, utilizatorul poate adăuga câte persoane este necesar. Cu toate acestea, în orice moment se poate șterge orice persoană necesară apăsând butonul „ELIMINAȚI  ÎNSOȚITOR DE CĂLĂTORIE ÎN AFARA FAMILIEI”

3.3.7 Informații de contact pentru situații de urgență

Acestea se referă la datele de contact ale unei persoane desemnate de utilizator ca persoană de contact de urgență (persoană de contact care poate ajunge la pasager în timpul călătoriei). Informațiile pe care utilizatorul trebuie să le completeze sunt prezentate în următoarele imagini și sunt următoarele:

 • Prenumele: Utilizatorul completează numele persoanei care este persoana de contact de urgență.
 • Numele de familie: Utilizatorul completează numele de familie al persoanei care constituie persoana de contact de urgență.
 • Țara: Câmpul se referă la țara de reședință a persoanei care este contactul de urgență.
 • Oraș: Câmpul se referă la orașul de reședință al persoanei care este contactul de urgență.
 • Număr de telefon mobil: Câmpul se referă la numărul de telefon mobil al persoanei menționate de utilizator. Utilizatorul trebuie să introducă un semn plus (+) urmat de codul de țară și numărul său de telefon, de exemplu + 306989123456.
 • Alt număr de telefon: Câmpul se referă la un alt număr de telefon al persoanei care este contactul de urgență.
 • Adresa de e-mail: Câmpul se referă la adresa de e-mail a persoanei care este contactul de urgență.

3.3.8 Previzualizarea formularului de localizare a pasagerilor (PLF)

Înainte de depunerea finală a formularului, utilizatorul poate vedea/previzualiza într-o fereastră pop-up datele/informațiile pe care le-a completat, așa cum se arată în imaginea următoare, apăsând butonul „Previzualizare”.

3.3.9 Trimiterea PLF

După revizuirea informațiilor, utilizatorul poate apăsa butonul „Trimite”. După transmiterea cu succes a formularului, utilizatorul este informat că formularul a fost completat cu succes a plf).

În același timp, utilizatorul este informat cu privire la proces și, mai precis, este informat că:

după primirea unui e-mail (verificați întotdeauna dosarul SPAM) informându-l că formularul pe care l-a completat a fost trimis cu succes conținând codul QR unic.

Formularul trebuie să fie însoțit de acesta în timpul călătoriei, fie în format digital, fie în format tipărit.

În același timp, utilizatorul primește un e-mail în adresa de e-mail pe care a furnizat-o, așa cum se arată în imaginea de mai jos.

Făcând clic pe link-ul din e-mailul primit, pasagerul poate vizualiza și imprima/descărca salvarea specifică PLF.

Utilizatorul (pasagerul) poate vizualiza/descărca/imprima propriile plf(e) din  meniul din dreapta sus (MY PLFs).

3.4 Editați detaliile formularului de localizare a pasagerilor (PLF)

Utilizatorul poate vizualiza, tipări și edita/actualiza (înainte de data sosirii la destinația finală declarată) detaliile unui formular de localizare a pasagerilor. Această opțiune este disponibilă prin intermediul meniului din dreapta sus, selectând „PLF-urile mele”.

Prin selectarea opțiunii de editare a PLF, se afișează imediat un formular cu câmpurile completate în prealabil de către utilizator. Nu toate câmpurile pot fi editate. Primele trei file („Destinație”, „Tipul de transport”, „Înainte de a începe”) cu câmpurile care conțin vor fi întotdeauna dezactivate în orice proces de actualizare plf.  Unele alte câmpuri pot rămâne, de asemenea, blocate, în timp ce alte câmpuri pot fi editate și pot fi actualizate (în funcție de fiecare țară). În timpul acestei acțiuni, utilizatorul poate modifica/adăuga orice date necesare. La finalizarea modificărilor și după apăsarea butonului „Trimite”, utilizatorul primește un nou e-mail în contul său cu formularul actualizat. Codul QR rămâne același.

3.5 Ștergerea PLF

Pasagerul poate avea opțiunea de a șterge propriile plf(uri) pe baza următoarelor reguli pentru fiecare stat membru ca destinație finală a fiecărui plf. Pasagerul poate șterge plf(uri) dacă această setare a fost setată de țara de destinație finală și statutul plf fie nu a fost modificat, de exemplu, din „Trimiteți” implicit în „Aprobat” sau termenul limită de depunere (în ore) în legătură cu sosirea (data/ora sosirii) în țara (în zona de fus orar specifică) stabilită de fiecare stat membru nu a fost depășită.

 

4. Întrebări frecvente (FAQ)

Întrebarea 1:

Butonul de trimitere nu funcționează. Ce ar trebui să fac?

Răspunsul 1:

Ar trebui să închideți fereastra de previzualizare (Închide butonul din partea de jos a previzualizării) așa cum este indicat mai jos, apoi faceți clic din nou pe butonul „Trimite”.

 

O altă explicație posibilă este că este posibil să nu fi completat toate rubricile formularului.  În acest caz, o indicație roșie va apărea în jurul unui câmp. Vă rugăm să vă asigurați că ați completat toate informațiile obligatorii și cu informații corecte și valabile.

Întrebarea 2:

Există o eroare de validare în ceea ce privește apoi introducerea datelor pe care încerc să le introduc.  Ce pot să fac?

Răspunsul 2:

În cazul în care există o indicație roșie, aceasta înseamnă că fie trebuie completat câmpul obligatoriu, fie există o eroare de validare la introducerea datelor în unul sau mai multe câmpuri. Data plecării trebuie să fie anterioară datei de sosire. Vă rugăm să verificați, de asemenea, fusurile orare dintre plecare și sosire. Fiecare selectare a datei este stabilită în funcție de fusul orar al țării destinatare. Mai întâi trebuie să selectați țara/locul și apoi data pentru a avea fusul orar aferent. Nu în ultimul rând, asigurați-vă  că aveți  javascript activat pe browser-ul dvs. web.

Ar trebui să existe o coerență a datelor între data plecării și cea a sosirii și fusurile orare prezentate mai jos:

Întrebarea 3:

Nu pot descărca versiunea mea PDF a EUdPLF cu Outlook.

Răspunsul 3:

Puteți să vă conectați la platformă și să o imprimați din MY PLFs (meniul din dreapta sus) după cum este descris mai jos:

 

 

 

 

Întrebarea 4:

Ce ar trebui să fac dacă nu găsesc destinația sau aeroportul meu printre cele enumerate?

Răspunsul 4:

În acest caz, puteți selecta „ALTUL” și tastați textul într-un câmp suplimentar de mai jos.

Întrebarea 5:

Am întâmpinat probleme atunci când am încercat să mă înscriu sau să îmi resetez parola, ce ar trebui să fac?

Răspunsul 5:

Este posibil să se fi întâmplat că nu ați selectat o parolă valabilă atunci când ați încercat să vă înregistrați. Parolele ar trebui să conțină cel puțin 6 caractere.

Vă rugăm să vă asigurați că sunteți conștient dacă funcția Caps este activată, precum și limba în care tastați. De asemenea, nu includeți blancuri. Mai asigurați-vă că tastați corect e-mailul.

În plus, vă rugăm să scrieți parola în loc să copiați și să lipiți pe formular.

E-mailul de confirmare poate fi marcat accidental ca spam. Vă rugăm să vă asigurați că verificați întotdeauna dosarul de spam.

Nu în ultimul rând, vă rugăm să vă asigurați că nu aveți deja un cont înregistrat. Rețineți că, după înregistrare, contul dvs. de utilizator este valabil timp de 150 de zile de inactivitate a ultimului dvs. conectare înainte de a fi șters definitiv.

Puteți reseta parola aici: (https://app.euplf.eu/#/user/login).

Călătorii trebuie să se înregistreze la aplicația web EUdPLF, furnizând o adresă de e-mail valabilă și unică și o parolă. Călătorii vor primi un e-mail de confirmare pe adresa de e-mail pe care au furnizat-o (pentru a verifica întotdeauna SPAM).

Pentru a valida și finaliza procesul de înregistrare, călătorii trebuie să facă clic pe linkul trimis la adresa de e-mail declarată.

Resetați parola – exemplu de e-mail:

 

Întrebarea 6:

Călătoresc cu familia mea sau cu un grup și sunt responsabil pentru depunerea formularului PLF. Ce ar trebui să fac?

Răspunsul 6:

Fiecare țară are propria politică cu privire la cine trebuie să completeze formularul PLF (unele țări aleg în cazul în care o familie călătorește împreună, doar un singur membru al familiei trebuie să completeze PLF, iar alte țări solicită ca fiecare persoană adultă să completeze un PLF individual).

Pentru cerințe specifice privind completarea formularului, vă rugăm să consultați secțiunea „PROTOCOALE DE CĂLĂTORIE” de pe pagina de destinație a EUdPLF (https://app.euplf.eu/), și să selectați țara în care călătoriți pentru a citi protocolul..

Dacă călătoriți către o altă destinație și/sau doriți să verificați dacă se aplică restricții de călătorie, vă rugăm să consultați instrumentul Uniunii Europene intitulat Re-open EU, făcând clic aici.

Dacă călătoriți într-o țară de destinație care permite ca membrii familiei să fie înregistrați sub un singur PLF, vă rugăm să vă asigurați că ați selectat caseta de selectare corespunzătoare din fila „Înainte de a începe”, după cum se arată mai jos. Când verificați această opțiune, vor apărea alte 2 file (Însoțitori de familie și alți însoțitori).

Întrebarea 7:

Călătoresc cu avionul cu un zbor de legătură. Ce destinație ar trebui să documentez formularul EUdPLF?

 

Răspunsul 7:

 

În cazul în care există un zbor intermediar, utilizatorul trebuie să selecteze această opțiune. În acest caz, apare un formular nou, așa cum se arată în imaginea de mai jos. 

 

Exemplul 1 

Londra – Roma – Sardegna

Zbor / Leg a călătoriei dvs. 1:

Zbor / Leg a călătoriei dvs. 2:

Întrebarea 8:

Mi-am depus formularul cu succes. Cu toate acestea, ora de decolare a zborului s-a schimbat sau/și trebuie să fac unele modificări. Ce pot să fac?

Răspunsul 8:

Nu trebuie să trimiteți din nou o nouă cerere, deoarece există posibilitatea de a edita formularul pe care l-ați trimis deja. Vă rugăm să vă conectați la platformă și faceți clic pe meniul din dreapta sus. Apoi, vă rugăm să alegeți „MyPLFs” și să căutați cea mai recentă aplicație. Apoi, selectați pictograma creion pentru a edita aplicația și faceți clic pe „Trimite”. Un nou e-mail de confirmare va fi trimis la adresa dvs. de e-mail.

Întrebarea 9:

Călătorii trebuie să depună un PLF separat dacă călătoria include opriri în mai multe țări?

Răspunsul 9:

Ca regulă generală, atunci când călătorul utilizează diferite mijloace de transport (navă, avion, tren, autocar), atunci un nou PLF ar trebui completat de fiecare dată când călătorul se îmbarcă într-un nou mijloc de transport (navă, avion, tren, autocar) pentru a călători într-o altă țară. În mod excepțional, atunci când călătorii călătoresc cu avionul, iar călătoria include zboruri de legătură în țără/țări diferite, ar trebui să se depună un singur PLF pentru țara de destinație finală. Cu toate acestea, în cazul în care călătorul ajunge în afara aeroportului, înainte de îmbarcarea la zborul de legătură, atunci trebuie completat și un PLF separat pentru această țară.

Călătorii care călătoresc cu o navă de croazieră vor trebui să depună PLF o dată și să selecteze ca țară de destinație țara debarcării lor finale (sfârșitul croazierei). Călătorul va trebui să completeze în sistemul electronic numele porturilor pe care le include croaziera. Călătorii care călătoresc cu autoturism/alt vehicul trebuie să depună un PLF de fiecare dată când intră într-o țară care necesită depunerea DPLF.

Întrebarea 10:

Cum intră un pasager? (Prin intermediul platformei și când este generat codul QR)

Răspunsul 10:

Înainte de călătorie, registrele pasagerilor (o dată), apoi se conectează prin furnizarea de acreditări (e-mail/parolă) în platformă și creează DPLF. Codul QR unic este generat și este afișat pe plf. Apoi, el/ea prezintă autorităților locale fie codul QR (primit prin e-mail), fie online prin intermediul plf-ului produs sau formatul tipărit al DPLF, scanat și intră în țara respectivă.

Întrebarea 11:

Nu mi-am depus formularul pentru că nu cunosc „Numărul scaunului”. Ce pot să fac?

Răspunsul 11:

Completați formularul „Numărul scaunului” –> XXX și apoi continuați cu finalizarea plf. Odată ce „Numărul scaunului” este cunoscut, puteți edita în continuare plf-ul pe care l-ați trimis deja și completați informațiile corecte (dacă plf-ul este încă editabil pe baza regulilor fiecărui stat membru ca țară de destinație finală). Vă rugăm să vă conectați la platformă și faceți clic pe meniul din dreapta sus. Apoi, vă rugăm să alegeți „My PLFs” și să căutați cea mai recentă aplicație. Apoi, selectați pictograma creion pentru a edita aplicația și faceți clic pe „Trimite”. Un nou e-mail de confirmare va fi trimis la adresa dvs. de e-mail.

Întrebarea 12:

M-am înregistrat și am primit e-mailul așa cum era de așteptat.  Dar când fac clic pe link-ul văd mesajul:”  URL-ul a expirat. Vă rugăm să faceți clic aici pentru a primi o nouă adresă URL de verificare a e-mailului”

Răspunsul 12:

Ca parte a proceselor de înregistrare și de resetare a parolei, platforma vă va trimite un link special în adresa dvs. de e-mail. Trebuie să faceți clic pe acel link în termen de 1 oră în caz contrar acesta va expira și veți vedea mesajul de eroare „Adresa URL a expirat.” precum și instrucțiuni cu privire la modul de a primi un nou e-mail cu un nou link.

 

5.Anexă: „Înregistrare – Verificare cont – Autentificare – Resetare”

 • Înregistrare:

Călătorii trebuie să se înregistreze la aplicația web EUdPLF, furnizând o adresă de e-mail valabilă și unică și o parolă. Procesul de creare a unui nou cont de utilizator (înregistrare și activare) ar trebui realizat o singură dată. Călătorii vor primi un e-mail de confirmare pe adresa de e-mail pe care au furnizat-o (verificați întotdeauna dosarul SPAM).

1ul Pas:

Vă rugăm să selectați opțiunea „Înregistrare”.

Al 2lea Pas:

 • Introduceți adresa de e-mail, parola și confirmați parola.
 • Vă rugăm să selectați „Înregistrare” pentru a continua procesul de înregistrare.

NOTĂ:

 • Parola trebuie să conțină cel puțin 6 caractere.
 • Vă rugăm să verificați dacă funcția Caps este activată, precum și limba pe care o introduceți.
 • Vă rugăm să introduceți parola în loc să copiați și să lipiți pe formular.

Al 3lea Pas:

Va apărea un mesaj precum „Un link pentru activarea contului dvs. a fost trimis prin e-mail la adresa furnizată. În cazul în care nu ați primit e-mailul, faceți clic aici pentru a-l trimite din nou.”

NOTĂ:

 • Dacă un e-mail nu este primit în căsuța poștală, vă rugăm să verificați și dosarul SPAM sau să selectați „re-trimite” în mesaj.

Al 4lea Pas:

Un URL unic va fi trimis la adresa dvs. de e-mail și trebuie să faceți clic pe ea.

NOTĂ:

 • Dacă un e-mail nu este primit în căsuța poștală, vă rugăm să verificați și dosarul SPAM.

Al 5lea Pas:

Va apărea un mesaj precum „Contul dumneavoastră a fost activat. Acum vă puteți conecta folosind acreditările dvs.”

 • Verificați contul:

1ul Pas:

În cazul în care nu ați primit e-mailul pentru contul de verificare apăsați opțiunea „click aici pentru a-l trimite din nou”.

Al 2lea Pas:

Introduceți adresa de e-mail și parola.

NOTĂ:

 • Trebuie să introduceți parola inițială pe care ați utilizat-o în procesul de înregistrare.

Al 3lea Pas:

Va apărea un mesaj precum „Un link pentru activarea contului dvs. a fost trimis prin e-mail la adresa furnizată. În cazul în care nu ați primit e-mailul, faceți clic aici pentru a retrimite.”

NOTĂ:

 • Dacă un e-mail nu este primit în căsuța poștală, vă rugăm să verificați și dosarul SPAM sau să selectați „re-trimite” în mesaj.

Al 4lea Pas:

Un URL unic va fi trimis la adresa dvs. de e-mail și trebuie să faceți clic pe ea.

NOTĂ:

 • Dacă un e-mail nu este primit în căsuța poștală, vă rugăm să verificați și dosarul SPAM.

Al 5lea Pas:

Va apărea un mesaj precum „Contul dumneavoastră a fost activat. Acum vă puteți conecta folosind acreditările dvs.”

 • Autentificare:

Procesul de conectare este simplu. Utilizatorul trebuie doar să completeze e-mailul și parola asociate cu contul de pe platformă și apoi apăsați Conectare. Procesul de conectare trebuie efectuat după înregistrare (activarea contului).

1ul Pas:

 • Introduceți adresa de e-mail și parola pentru procesul de conectare.
 • Vă rugăm să selectați „Autentificare”.

NOTĂ:

 • Parola trebuie să conțină cel puțin 6 caractere.
 • Asigurați-vă că verificați dacă funcția Caps este activată, precum și limba în care tastați.
 • Vă rugăm să introduceți parola în loc să copiați și să lipiți pe formular.

 • Resetare:

În cazul în care utilizatorul și-a pierdut/uitat parola, acesta poate utiliza procesul de recuperare a parolei. Utilizatorul trebuie să apese butonul Resetare Parolă. Dacă această adresă de e-mail aparține unui cont existent, activ, atunci utilizatorul va primi un e-mail de notificare (verificați întotdeauna dosarul SPAM) pentru a-și reseta parola.

1ul Pas:

Vă rugăm să selectați opțiunea „Resetare”.

Al 2lea Pas:

 • Introduceți adresa de e-mail.
 • Vă rugăm să selectați „Resetare”.

Al 3lea Pas:

Va apărea un mesaj precum „Dacă acea adresă de e-mail aparține unui cont, vă vom trimite un e-mail pentru a vă reseta parola”.

Al 4lea Pas:

Un URL unic va fi trimis la adresa dvs. de e-mail și trebuie să faceți clic pe ea.

NOTĂ:

 • Dacă un e-mail nu este primit în căsuța poștală, vă rugăm să verificați și dosarul SPAM.

Al 5lea Pas:

 • Introduceți parola și confirmați parola pentru procesul de resetare.
 • Vă rugăm să selectați „Resetare”.

NOTĂ:

 • Parola trebuie să conțină cel puțin 6 caractere.
 • Asigurați-vă că verificați dacă funcția Caps este activată, precum și limba în care tastați.
 • Vă rugăm să introduceți parola în loc să copiați și să lipiți pe formular.

Al 6lea Pas:

Un mesaj va apărea, cum ar fi „Parola dumneavoastră a fost creată cu succes”.

Reguli generale și rezolvarea problemelor

 1. Asigurați-vă că aveți o conexiune neîntreruptă, stabilă la internet.
 2. Întotdeauna au activat JavaScript în browserul dvs.
 3. Nu utilizați copia și lipiți pentru a completa formularul, scrie textul în schimb inițial. Evitați copierea spațiilor. Același pasager nu poate depune pentru aceeași dată de sosire un alt plf pentru aceeași țară de destinație.
 4. Fiecare stat membru, ca țară de destinație finală a unui plf, poate avea reguli diferite în ceea ce privește câmpurile din formular (de exemplu, obligatoriu/opțional, vizibil/ascuns, editabil, câmpuri suplimentare), termenele de depunere, perioada de păstrare a plf etc.
 5. Vă rugăm să rețineți că în unele intrări sunt permise doar caractere latine, în timp ce alte casete de intrare permit, de asemenea, tastarea în limba maternă. Acest lucru depinde de țara de origine.
 6. În cazul în care există un câmp în care nu puteți găsi valoarea/opțiunea necesară în meniul derulant (de exemplu, țară, aeroport), vă rugăm să selectați „ALTUL” din meniul derulant și să scrieți opțiunea în câmpul gol.
 7. În câmpurile cu valori derulante ale locurilor, de exemplu aeroportul, ar trebui să selectați mai întâi țara și apoi următoarea listă derulantă va fi activată și populată cu valorile aferente corespunzătoare selecției anterioare. De exemplu, ar trebui să selectați țara/locul de îmbarcare și apoi aeroportul de îmbarcare va fi activat pentru a selecta sau a tasta.
 8. Plf-ul va fi trimis la adresa de e-mail a pasagerului. De asemenea, pasagerul poate vizualiza/imprima/descărca din meniul utilizatorului din aplicație.
 9. PLF va fi șters automat de sistem după o perioadă de păstrare stabilită de țara de destinație.
 10. E-mailul este insensibil la majuscule.
 11. Pasagerul poate trimite și edita/actualiza formularul PLF pe baza termenelor de depunere stabilite de fiecare stat membru. Poate fi înainte sau chiar după ora de sosire.
 12. Completarea automată a câmpurilor. În fiecare nou formular PLF, unele date cu caracter personal comune vor fi salvate/transferate din orice formulare PLF anterioare și vor completa automat noul PLF. PLF-ul va fi editabil. Fila „Informații personale” și „Adresă permanentă” vor fi utilizate cu această condiție.
 13. Regula generală existentă în versiunea actuală a EUdPLF este că același pasager (același cont de utilizator legat de e-mailul specific) nu poate depune pentru aceeași dată de sosire un alt plf pentru aceeași țară de destinație.
  Se aplică următoarele reguli:
  •  În conformitate cu protocoalele de călătorie din fiecare țară, același cont de utilizator ar putea fi utilizat pentru completarea și transmiterea dPLF-urilor pentru membrii familiei sau ai grupului sau pentru persoanele fără competențe informatice.
  •1 DPLF pentru același pașaport sau aceeași carte de identitate pentru aceeași dată de sosire pentru aceeași țară de destinație finală (dacă există pașaport sau carte de identitate în ordinea respectivă)
  •1 DPLF pentru aceeași dată de sosire pentru aceeași țară de destinație finală (dacă nu există pașaportul și nici cartea de identitate).
 14. Toate normele menționate sunt generale și fiecare țară poate aplica modificări asupra acestora.
 15. Ca parte a proceselor de înregistrare și de resetare a parolei, platforma vă va trimite un link special în adresa dvs. de e-mail. Trebuie să faceți clic pe acel link în termen de 1 oră în caz contrar acesta va expira și veți vedea mesajul de eroare „Adresa URL a expirat.” precum și instrucțiuni cu privire la modul de a primi un nou e-mail cu un nou link.
 16. În cazul unei probleme instantanee, de exemplu, conexiune lentă la internet, următorul mesaj va fi afișat „O conexiune la site-ul web nu a putut fi stabilită. Vă rugăm să verificați dacă aveți o conexiune activă la internet și încercați din nou mai târziu.” și va trebui să reîmprospătați pagina și să încercați din nou.

V2.7 – 29/03/2022